Home News

“Kutukan itu pahala buat arwah kakak saya”

Adik kepada arwah Siti Kharina membidas kepada kritikan pihak tidak bertanggungjawab dibuat pada laman sesawang tentang kes kakaknya.

“Para netizens tidak tahu apa yang keluarga kita rasai setelah kehilangan seorang anggota keluarga. Kritikan mereka sudah melampau” kata Siti Kahirani Mohd Kamaruddin.

Selepas ahli keluarga melaporkan kehilangan sejak 8 oleh ahli keluarganya, Siti Kharina, seorang ketua jururawat di Hospital Serdang telah dijumpai mati dibunuh dalam sebuah rumah di Cyberjaya.

Mengikut adiknya, Siti Khairani, keluargannya masih tidak mendapat kenyataan dari pihak polis bahawa kakaknya mengenali suspek utama iaitu seorang lelaki kerakyatan Nigeria berumur lingkungan 30an

Beliau berkata pihaknya tidak dapat menahan apa yang sedang diperkatakan dalam kalangan pengguna social media atau netizen tentang kes kakaknya.

“Polis hanya memberitahu suspek utama diberkas pada Jumaat lalu. Kita tidak boleh halang pihak mereka (pengguna social media) dari spekulasi atau kritikan and kami harap itu akan bertukar menjadi pahala untuk arwah kakak saya.

“Kakak saya sudah tiada. Tolong faham perasan keluarga kami yang telah kehilangan seseorang yang tersayang.

“Orang suka bercakap kerana ini tidak berlaku pada ahli keluarga mereka,” kata beliau.

Siasatan lanjut oleh polis telah menangkap seorang warganegara Nigeria, dan seorang wanita dari Nigeria dan seorang lelaki dari Pakistan berumur antara 30 and 38. Pemilik rumah di Cyberjaya juga telah disoal siasat berhubung kes tersebut.

Sumber: Agensi Media

0 comments on ““Kutukan itu pahala buat arwah kakak saya”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: